Historia

Kaksi pitkään eri musiikkityylien parissa työskennellyttä naista löysivät saumattoman yhteistyönsä vuonna 2009, ensimmäisen yhteisesiintymisen myötä. Mariinaa pyydettiin tuolloin esiintymään Ylämaan kirkon 80-vuotisjuhlaan. Mariina oli kuullut Johannan pianonsoittoa sattumalta seinän läpi saunan lauteille ja vaati silloin vain harmonikan kanssa julkisesti keikkaillutta Johannaa säestäjäkseen pianon koskettimiin. Pienen suostuttelun myötä Johanna suostui, eikä kumpikaan osannut vielä aavistaa, mihin kaikkeen tuo ensi esiintyminen johtaisi.

Vastaanotto oli ilahduttava ja ensiesiintyminen poiki heti useita uusia esiintymisiä.  Kun kaksikko huomasi esiintymistensä keräävän poikkeuksellisen voimakasta ja kiittävää palautetta sekä ne alkoivat poikia entistä enenmmän uusintapyyntöjä, kaksikko päätti virallistaa duon. Näin syntyi kahden naisen kokoonpano: Lempeä Melodraama.

Naisten intohimoksi nousivat  ohjelmalliset ja kerronnalliset musiikkiduetot ja erilaisten taiteenlajien yhdistely musiikkiin. Näytelmä vaikutteiset kokonaisuuden muodostavat yhtenäisen ehjän kokonaisuuden.

Naiset perehtyvät huolella omintakeisten sovitusten työstämiseen, nostaen myös sillä keinoin laulujen sanomaa esille. Ohjelmistosta löytyy tarinoita, tunnetiloja, elämän rosoja ja ruusuja omaa tuotantoa unohtamatta.

Lempeä Melodraama on saanut huomiota Etelä-Suomessa erilaisten arvojuhlatilaisuuksien, konserttien ja ohjelmallisten esiintymisten kautta. Kaksikko on nähty myös osana ”Kolmen Naisen Kosketus”- kokoonpanoa sekä useiden teatteri kappaleiden uuden musiikin luojina aj musiikillisena toteuttajana.

Musiikillaan duo tuo yleisölleen sisällöllistä ja inhimillisiin elämän arvoihin pohjautuvaa pohdiskeltavaa, elämän kirjavuuden perspektiiviä sekä hetken hengähdystä arjen hektisyyteen.

Lempeä Melodraama julkaisi ”Oi tätä elämää” -nimisen esikoispitkäsoittonsa maaliskuussa 2015. Levyä myy Levykauppa Äx  ja sitä on saatavilla myös kaksikon keikoilta.

 

Mainokset